Om os

Vi flyttede ind på Bækkelund i 2004. Vi ankom fra Vestjylland, Ole, Annette og vores tre børn Valdemar, Andreas og Anne Sofie, som i dag er 19,17 og 14 år. Der var meget, der skulle rives ned. Billedet viser den gamle kostald, som desværre måtte lade livet, da den ville koste en formue at sætte i stand.

 • Så begyndte en omfattende renovering, der forløb fra 2006-2008.

 

Vi fjernede næsten alt fra stuehuset – vinduer, tage, flere vægge, loftkonstruktion og byggede rigtig meget nyt op. Men vi bevarede også noget, nemlig de gamle lave døre med kunstfærdige træudskæringer.  Huset er næsten færdigt nu, men der mangler enkelte lister.

Udenfor renoverede vi også: Den gl. svinestald fik nyttag på, og vi konstruerede en ny trævæg ved laden og bevarede den dermed.

I den gamle garage, der var ombygget fra en endnu ældre vognport, har vi nu indrettet et lille butikslokale, hvor vi sælger frosset kød.
Med os fra Vestjylland havde vi  10 stk Salers-kvæg. Dem har vi efter flere år valgt at skille os af med for i stedet at have Jersey-græskalve- og køer under et koncept fra Dyrenes beskyttelse, der hedder Velfærdsdelikatesser.

I 2008 købte vi 10 gimmerlam og et vædderlam. Vi sælger nu ca 30 lam om året, udelukkende til private. Ulden afhænder vi til Hjelholt Uldspinderi.

 

 

 

 

 

 

 

En anden aktivitet i vores lille landbrug er grøntsagerne. Vi sælger størstedelen af vores grønt til faste kunder, både til private, til bofællesskaber og til en enkelt restaurant, nemlig Hotel Julsø.

Det, der i særlig grad har interesseret os, er de gamle nordiske grøntsager, fx forskellige slags grøntkål og forskellige typer af rødbeder og kartofler.

I år har vi indført Aspargeskartofler,så vi har 5 forskellige kartoffelsorter. Vi har i år også dyrket en del krydderurter i form af spiselige blomster.

På billedet ses en kålsort, der hedder Red russian. Den har en fin smag og et flot udseende med de grønne og violette farver, der blander sig med hinanden.

Vores næste projekt er at anskaffe høns – og muligvis også moskusænder til at snuppe de mange dræbersnegle, der uvægerligt kommer.

 

 

 

 

 

 

2 comments on “Om os
 1. Rosemarie Thomsen says:

  Kan jeg købe kyllinger bryst hos jer?

 2. Rie Louise says:

  Hej

  Er det muligt at bestille lammehjerne hos jer samt lammekød?

  Mvh Rie Louise

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>